X-beete

22 november 2018

Algemeen

Bij de bereiding van concentraten voor de voedingsmiddelenindustrie worden x-bieten uitgeperst, de x-biet is een kruising tussen een rode biet en een radijs. De restanten van de x-bieten worden afgezet in de veehouderij.

Eigenschappen

X-Biet is een licht verteerbaar, energierijk voedermiddel. Het is de combinatie tussen een smakelijk en energierijk product. Door het hoge gehalte ruwe celstof heeft het een stabiliserende werking. De x-bietenpulp is ook ideaal als afdekmiddel voor uw maïskuil.

X-bietenpulp geeft geen kleurafwijkingen in de melk.

Opslag en houdbaarheid

Wanneer de x-bietenpulp binnen 2 weken wordt opgevoerd is opslag op een verharde ondergrond voldoende. Voor langere opslag dient het product afgedekte te worden om schimmelgroei en rot te voorkomen.

Voeradvies

Afhankelijk van het rantsoen, 7 tot 10 kg per koe per dag.